Föreningsutvecklande samarbete inleds med Lindsdals IF

Hem/A-laget, Slider/Föreningsutvecklande samarbete inleds med Lindsdals IF

Föreningsutvecklande samarbete inleds med Lindsdals IF

Lindsdals IF och Oskarshamns AIK skriver samarbetsavtal

Oskarshamns AIK är överens med Lindsdals IF om ett så kallat föreningsutvecklande samarbete som Svenska fotbollsförbundet kallar det. Det betyder att namngivna spelare under 22 år kan gå mellan klubbarna utanför de traditionella transferfönstren. Dessa spelare kommer befinna sig i båda föreningarna under avtalstiden i både träning (till viss del) och match. Allt för att kunna optimera deras utveckling. Dock så är huvudtillhörigheten Oskarshamns AIK för spelarna.

Namngivna spelare är:

Edvin Svalling, Central Mittfältare.

 

Oskarshamn 2019-02-17 Oskarshamns AIK – Finnish PLU :
1-0 i träningsmatchen.
( Foto: Peter Holm / Bigfoto )

Oskarshamns AIK är glada att vi och Lindsdals IF samverkar, så att unga spelare kan utvecklas och få värdefull matchning i div 3. Vi ser även en stor fördel med att vi behåller spelarna i vår verksamhet under tiden då detta inte är att betrakta som ett lån i den bemärkelsen då man ofta tyvärr tappar kontakten med de spelare man lånar ut. Oskarshamns AIK ser detta som ett stort steg för att utveckla fotbollen i regionen, och i synnerhet för att utveckla spelarna med en tuff matchning. Som vi ser på det så finns det därmed 3 vinnare i detta.

Avtalet gäller under säsongen 2019 mellan klubbarna och skall först och främst ses som en bra möjlighet för utveckling för båda parter.

Av |2019-06-13T13:42:12+02:00juni 13th, 2019|A-laget, Slider|0 kommentarer

Om författaren:

Till toppen