Fina cupframgångar för #oaikfamiljen i Laxacupen

En sommarhälsning från våra härliga ungdomslag p-05, p-04, p-03 och p-02 som har spelat Laxacupen i Halmstad hela helgen. Alla har kämpat hårt och haft kul med många matcher i bagaget hem till Oskarshamn. Bäst av alla gick det för P02 som vann finalen mot Halmstad BK med 1-0 därmed vann hela cupen!

Så här sa akademichef Niclas Olsson om turneringen och P02 cupäventyr:

Vi fick Hammarsgärde, Halmstad BK 2 och DFK i gruppen. Vi började på torsdagen mot Hammarsgärde, vi fick en kille utvisad redan efter 3 minuter men fortsatte kämpa bra. Matchen var tät och ganska jämna även om vi var det lite bättre laget. Matchen sluta 1-0. Tyvärr åkte Adam Olsson på en rejäl smäll i en duell och landade så illa att det blev besök på akuten i Halmstad och de kunde konstatera ett brutet nyckelben. DFK lämnade sen W.O efter att inte fått ihop lag. HBK 2 stod för motståndet på fredagen. HBK 2 hade slagit Hammarsgärde med 7-0 så vi förstod att vi skulle få en tuff match. Detta blev en mycket bra 15-års match enligt alla som var där. Resultatet 4-1 till HBK kändes inte rättvist om vi tittar spelmässigt och chansmässigt men de var lite skickligare i sina avslutslägen.Trots att detta var enda förlusten så är det nog vår bästa match i turneringen om vi tittar på prestationen. HBK:s ledare sa efter matchen att han var imponerad av våra grabbar och tyckte det var en riktigt bra match.

Både vi och HBK 2 var ju redan innan denna match klara för A-slutspel i och med att DFK drog sig ur. Kvartsfinal mot Leikin på lördagen blev en ganska enkel seger. 5-1. Vi var betydligt bättre så det var aldrig något snack. Många vackra mål. I semin fick vi möta HBK 1. Återigen en mycket bra match av oss, matchen är jämn men vi känns något hetare än motståndarna och lyckas vinna med 1-0 efter en fin prestation av Elias Karlsson som lurar sin motståndare på vänsterkanten och får på en fantastisk träff och bollen går in i bortre krysset.

I finalen får vi då återigen möta HBK 2 som vi hade i gruppen. De slog ut Skara i den andra semin med 2-0. Finalen blir dramatisk på alla sätt. Spöregn och åska gör att vi inte riktigt vet om finalen skall spelas eller inte men vi går ut och värmer upp eftersom vi inte fått någon annan information än att den ska spelas kl 15.00. Men medan vi värmer upp så är tydligen hela cupen avblåst pga vädret. Vi spelar på huvudarenan på Halmstad Arena och ser inte vad som händer på övriga planer. Hur som helst så kommer domarna strax efter kl 15.00 och säger att vi spelar om 5 min så matchen kommer igång ca 15.10. HBK trycker på ganska rejält i början på matchen men vi står upp bra. Vår målvakt Olle Palmqvist får göra några svettiga räddningar i denna match. Precis när andra halvlek ska igång så kommer det en rejäl åskknall och domaren blåser av och alla springer och tar skydd under läktaren. Men vädret lugnar ner sig och matchen går igång igen efter ca 10 min men regnet fortsätter ösa ner. Ju längre matchen går desto mer börjar vi skapa och när det är 7-8 min kvar så skickar Jonathan in bollen från högerkanten och Adam S kommer in i straffområdet i kamp med deras back och får in bollen i mål. Stort jubel på läktaren där många föräldrar, OAIK-ledare mm fanns. Sista 5 minuterna får vi verkligen slita hårt för att hålla vår ledningen och grabbarna gör ett fantastiskt jobb och sliter verkligen som ett lag för varann.

Det man som ledare är mest stolt över är denna fantastiska laginsats där alla 16 spelare i truppen gör sitt allra bästa för varann på planen och det har också varit en fantastisk stämning utanför planen. Grabbarna har haft kul även mellan matcherna och på kvällarna.

Jag vill dock nämna tre av hjältarna lite extra från denna helg:

  1. Olle P, vilken målvakt! Håller nollan i tre matcher och både i semin och finalen!
  2. Wilmer W. Vår stabile mittback som blir utsedd till matchens lirare i finalen.
  3. Adam O. Spelade 12-13 min första matchen, sen blev det akuten/röntgen men kom tillbaka samma dag och var med grabbarna hela helgen utan att kunna spela själv. Stort!

Även övriga lag stod för finfina insatser.

Så har sa P04-lagets tränare Martin Joelsson om sitt lags insats:

”Gruppspelet blev en tuff prövning mot bla Öster och Halmstad BK!
Vi hamnar i D-slutspel och där vinner vi samtliga 3 matcher med 13-1 i målskillnad och får med oss en pokal hem och väldigt nöjda och glada grabbar👍”

P05 ställde upp med två lag i årets Laxacup. Så här summerade tränare Tobias Törnström insatserna:

”Lag vit spelade mot Liga96:1, Öja FF och Halmstad BK P06 där laget fick igång mycket fint spel vilket gav tre klara segrar.
Lag svart (som även lånat in två spelare från Högsby) spelade mot Bjärred, Leikin samt Snöstorp/Nyhem som efter två stabila segrar förlorade mot Snöstorp efter en jämn match.

I slutspelsgrupperna ställdes sedan lag vit mot andra gruppettor vilket såklart gav tuffare matcher. Spelet fortsatte dock att rulla på med en vinst en förlust, en förlust och en oavgjord match.
Lag svart ställdes mot grupptvåor och treor vilket resulterade i tre segrar efter bla en härlig vändning 0-3 till 4-3 mot Höllviken.

Sammantaget levererade båda lagen härligt fotboll i Halmstad under alla dagar.
Utanför fotbollen hann vi också med ett mycket uppskattat simhallsbesök och mycket spontanfotboll med de andra OAIK-lagen i sporthallen som vi bodde i.”

En härlig helg med en bra arrangerad cup med våra goa grabbar!

Kommande helg åker flera lag till Öland och spelar cup. Framåt #oaikfamiljen!

Nedan följer ett enormt bildspel från turneringen signerat OAIKs egen hovfotograf, Peter Holm på bigfoto.se

Direktlänk till Flickr


Created with flickr slideshow.