Oskarshamns AIK och IK Oskarshamn fortsätter nu sitt samarbete för att öka intresset för elitidrotten i Oskarshamn. Den 17:e oktober, när båda lagen spelar hemmamatch, bjuds publiken på ett riktigt kanonerbjudande och klubbarna har möjliggjort för besökarna att kunna se båda matcherna.

– Direkt när vi såg att dessa matcher skulle krocka så tog vi beslut att göra ett samarbete. Vi ser inte varandra som konkurrenter utan snarare samarbetspartners som vill möjliggöra för oskarshamnarna att kunna se både ishockey och fotboll av hög kvalitet. Därför har vi skjutit på starttiden för hockeymatchen så att detta blir möjligt, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

– Vi har mycket att vinna på att samarbeta. Båda klubbarna har som ambition att locka mer publik och då finns det ingen anledning att se varandra som konkurrenter, säger OAIK:s klubbchef Daniel Thelaus.

Lördagen den 17:e oktober är det hemmamatcher för både Oskarshamns AIK och IK Oskarshamn. Nu har allmänheten möjlighet att köpa en kombinerad matchbiljett för att kunna njuta av de båda matcherna direkt efter varandra.

Dagen inleds med en match på fotbollsarenan mellan OAIK och Norrby IF. Där Oskarshamn, som ligger på den övre tabellhalvan, tar emot Norrby från Borås som krigar för att hålla sig kvar i division 1. Matchen på Arena Oskarshamn startar 15:00.
Efter 90 minuter fotboll ges ett kortare break innan det är dags att bege sig in i Be-Ge Hockey Center för match mellan IK Oskarshamn och topptippade AIK. Matchstart i den matchen är 18:42.

Biljetterna säljs till kampanjpris på http://biljetter.ikoskarshamn.se/fotbollhockey.