Det blev lyckade matcher för OAIK som i detta nu befinner sig på träningsläger på Gotland. I både gårdagens match mot FC Gute och dagens match mot Dalhem avgick OAIK med 1-0-segrar, och i båda matcherna var Pontus Fredriksson som gjorde matchens enda mål.

Tränare Henrik Larsson var nöjd med insatserna:

– Bägge matcherna har haft liknande fokus. Vi har jobbat med att hitta sättet vi vill spela på. Mycket skador har gjort att vi har fått kastat runt. Adrian Karlsson har kommit in och gjort det bra och visat att han är tillbaka på allvar. Pontus Fedriksson har gjort två mål ifrån rollen som vänsterytter, en lite ny roll för honom men det är sånt som ger oss energi. Vi har fortfarande lite svårt att hitta varandra i offensiven, men vi jobbar på det. Vi börjar hitta rätt, men givetvis hade vi velat göra lite fler mål. Men samtidigt är det normalt. Det är fortfarande försäsong och vi tränar på vår samverkan.

I dagens match mot Dalhem hade vi många unga spelare som fick chansen och svarade för fina insatser. Jacob Rydberg gör det väldigt bra centralt och Jimmy Björngard och Adam Nygren fick chansen att känna på vad det krävs på den här nivån. Eric Persson fick göra 90 minuter, något som han på grund av skador inte kunnat göra tidigare. Det var nyttigt för oss.  Generellt sett så har träningslägret har varit bra. Man kommer nära på varandra och man får vara hjälpsam mot varandra och hjälpas åt precis som på planen och det är viktigt och bra. Man får chansen att leva proffs.

Det är ett litet smolk i bägaren med skadorna som har drabbat oss (Christensson, lår, Dolk, hjärta och Adams, lår). Men vi jobbar på. 

Nästa match för OAIK väntar redan på tisdag när Högsby gästar Ernemar IP. Avspark kl. 18:00.