Det blev en speciell match när OAIK under lördagen gästade Harlyckans IP i Helsingborg för möte med Eskilsminne. Trots dubbla utvisningar och underläge med 1-0 så lyckades OAIK sent i matchen kvittera och få med sig en poäng. Henrik Larsson natuligtvis glad efter den sena poängräddningen:

– ”Givetvis känns det väldigt bra. Vi visar väldigt fin attityd och moral i ett svårt läge. Den här poängen ger oss energi för framtiden”

Om matchen slutade positivt för de svartvita så var inledningen tyngre. Efter en trevande inledning kunde Eskilsminne i den 20:e matchminuten ta ledningen. Ledningsmålet följdes av protester ifrån OAIK-spelarna som upplevde att målet gjordes av en offside-stående spelare.

– Jag ser inte situationen tillräckligt bra själv för att avgöra, men reaktionerna ifrån våra spelare gör att man blir fundersam” konstaterar Henrik Larsson.

Målet gjorde också att tappade initiativet i matchen.

– ”Efter deras ledningsmål så gick vi in i en tung period. Vi tappade lite självförtroende och blev lite osäkra, men i halvtid hade vi ett bra snack. Spelarna var inte nöjda, vare sig med vår inställning eller vår prestation. De visade att de ville ha med sig mer ifrån matchen.”

Andra halvlek började dock inte som OAIK hade tänkt sig. En kvart in i andra fick Mergim Smakolli syna domarens röda kort och bara sju minuter senare var det Christopher Christenssons tur. Tungt för OAIK som trots underläge både målmässigt och sett till antalet spelare gjorde vad som kunde göras för att jaga en kvittering.

– ”Vi gick ner på en trebackslinje och försökte stå upp med dom spelare som vi hade kvar. Vi bytte in Emil Dolk och Sani Emmanuel, båda två stod för fina arbetsinsatser.”

Det var också de två spelarna som var inblandade i OAIK:s sena kvittering. I matchens 88:e minut kunde Emil Dolk efter ett skott ifrån nämnde Emmanuel trycka in kvitteringen för OAIK. 1-1 blev också slutresultatet.

För OAIK:s del väntar en veckas träning innan det nästa lördag väntar smålandsderby på Arena Oskarshamn när Östers IF kommer på besök.


Foto: @eskilsminneif på Twitter