Oskarshamns AIK är efter lördagens 2-1-seger mot Norrby IF på Borås Arena fortsatt obesegrade på bortaplan i Division Ett Södra 2015. Ett Norrby som desperat jagade sin första seger för säsongen inledde piggt och hade ett gäng farliga chanser direkt i matchens inledning, men det var OAIK som gjorde matchens första mål. Efter en brytning på Norrbys planhalva hittade Filip Jägerbrink i matchens 18:e minut Joakim Lengyel i straffområdet, Lengyel hade i sin tur inga problem att hitta nätet bakom Norrby-målvakten Krasniqi. OAIK kunde i matchens 38:e minut utöka sin ledning till 2-0. Med en elegant skarv hittade Anton Agebjörn en framrusande Robin Östlind. Östlind avslutade behärskat vid första stolpen, 2-0. Det dröjde inte många minuter efter Östlinds mål innan Norrby kunde reducera. Efter ett stolpskott var Norrbys Marc Axengren först på returen.

Målet blev matchens sista. Den andra halvleken var mer balanserad och blev mållös. Oskarshamns AIK:s huvudtränare Henrik Larsson var nöjd med segern:

-”En fin, viktig och  skön seger givetvis. Det var viktigt att få första målet. Vi fick matchen lite dit vi ville tack vare det. Norrby blev offensiva i sin balans och vi kunde ställa om. Det var så vi gjorde målen. Andra halvlek var klok. Vi skruvade på lite saker i halvtid och hade fler spelare på rätt sida bollen i andra halvlek. Alla spelare förtjänar också en stor eloge för sin insats i försvarsarbetet i andra halvlek. Jag vill också lyfta fram Oscar Johansson som fick hoppa in i mål idag. En jättefin insats.”

Segern tar OAIK tillfälligt upp på sjunde plats i tabellen med 12 inspelade poäng. Nästa helg väntar hemmamatch mot Landskrona för svartvitt. Matchen spelas söndagen den 7:e juni klockan 16:00.