Bortaseger när Jägerbrink avgjorde sent

Efter fyra raka nederlag tog OAIK på söndagen hem tre poäng när Höllviken slogs tillbaka med 3-2 på Höllvikens IP. Segern satt dock djupt inne, var först på stopptid som Filip Jägerbrink kunde sätta avgörande 3-2 för de svartvita.

Huvudtränare Henrik Larsson var på glatt humör efter viktorian:

”Det känns väldigt skönt att vinna en fotbollsmatch igen. Det är det som det här handlar om. Jag tycker fortfarande att vi spelat bra i de senaste matcherna, men poängen har uteblivit. Det kändes det skönt att vända på idag.”

Det var OAIK som tog ledningen i matchen. Efter en kvart kunde Robin Östlind i en omställning hitta Christopher Christensson som gav bortalaget ledningen.

”Matchen utspelade sig så som vi hade förväntat oss. Höllviken flyttar fram med mycket folk och spelar med två anfallare. Vi visste att om vi lägger ned arbetet i defensiven så kommer vi få chanser att ställa om på dem, och det tycker jag att vi gjorde. Vi värderade också lägen på ett bra sätt. Ibland ställde vi om, ibland vårdade vi bollen” kostaterade Henrik Larsson.

Den svartvita ledningen höll inte halvleken ut, Höllviken kvitterade med ett placering skott utifrån. 1-1 var ställningen när lagen gick till halvtidsvila.

Den andra halvleken började mer trevande, men i den 70 minuten hittade Mergim Smakolli fram till Emil Dolk i straffområdet. Dolk hittade i sin tur nätet Markus Eskilsson i Höllviken-målet, 1-2. Matchens slutminuter blev dramatiska. I den 90:e minuten lyckades Höllviken efter en misstänkt hands kvittera, men i slutminuterna kunde Filip Jägerbrink efter en tilltrasslad situation avgöra matchen med sitt 3-2-mål.

Det återstår en match för OAIK innan uppehållet. nästa lördag gästar Husqvarna FF Arena Oskarshamn.

”Halva serien är spelad nu, men vi har en match kvar innan uppehållet och vi vill göra något bra av den. Vi är optimistiska. Dagens seger ger välförtjänt energi.” avslutar en nöjd Henrik Larsson.