Tre spelare kallade till samling med Smålandslaget.

Oskarshamns AIK kan stolt presentera att tre spelare från ungdomsleden har blivit kallade till samlingar med Smålandslaget. Olle Palmqvist och Elias Hagman födda 2002 deltog på ett tvådagars-läger i Eneryda den 8-9 oktober. Tillsammans med ett 40-tal av Smålands allra bästa spelare i sin åldersklass tränade killarna hårt och fick även möjlighet att visa upp sig under två stycken matchpass.

Den tredje talangen från Oskarshamns AIK är Anton Olsson, som är född 2000. Han är kallad till en samling i Älmhult den 29-30 oktober, där Smålandslaget gemensamt ska träna och spela match mot Halland.

Vi ställde ett par frågor till Anton inför den kommande samlingen:

Grattis till platsen i Smålandslaget Anton, en klassisk sportfråga, hur känns det att ha blivit kallad till samlingen?

”Tackar! Det känns toppen och jag ser verkligen fram emot detta.”

Berätta lite kort, vad innebär lägret, hur många spelare är ni kvar?

”Vi är 35 spelare varav 2 målvakter som har blivit kallade till denna samling i Älmhult. Väl på plats i Älmhult kommer vi att spela träningsmatch mot Halland. Det är sista samlingen innan det är dags för Post Nord cup i Vänersborg där Småland kommer ställas mot andra landskap. Jag skulle gissa att Småland skickar en trupp på cirka 20 spelare dit.”

Är detta första matchen med Smålandslaget eller har du spelat där tidigare?

”Jag var med på en samling uppe i Jönköping i december där vi mötte Östergötland i en träningsmatch. Sedan har det bara varit en samling i Växjö men där spelade vi inga matcher.”

Vilken position har du främst spelat på?

”Hemma i OAIK har jag spelat som central innermittfältare men vid smålandssamlingar har det blivit mycket spel som ytterback.”

Uttagen till Smålandslaget nu, vad har du för mål med fotbollen?

”Att bli så bra som möjligt. Sen så får man se hur långt det räcker. Drömmen är ju självklart och komma till Allsvenskan. Det vore häftigt.”

Vem är din stora idol som fotbollsspelare och varför?

”Zlatan såklart. Han kan göra det som ingen annan förväntar sig ska kunna gå att utföra på en fotbollsplan!”

Vi önskar alla tre talangerna stort lycka till!