Det blev seger för Oskarshamns AIK i årets första bortamatch. Husqvarna FF besegrades efter en tuff och tät match med mycket kamp. Husqvarna kontrollerade mycket av spelet, men det var OAIK som gjorde matchens enda mål. Sju minuter in i andra halvlek frispelade nyförvärvet Robin Östlind Christopher Christensson. Christensson gjorde fri med målvakten inget misstag utan placerade in 0-1. Husqvarna pressade mot slutet av matchen på för en kvittering men ledningen stod sig matchen ut, mycket tack vare ett uppoffrande försvarsspel och några riktigt vassa målvaktsingripanden ifrån Oskarshamns AIK:s Lucas Hägg-Johansson. Huvudtränare Henrik Larsson var så klart nöjd med insatsen: – Det var vår första match på gräs för säsongen, och det har vi försökt förbereda oss för hela veckan. Det blev en hård kamp, speciellt för våra mittbackar Eric Persson och Johan Niklasson. Även om dom var underlägsna längdmässigt så vann dom väldigt många dueller idag. Lucas Hägg-Johansson stod också för en riktigt bra insats. Två matchvinnande räddningar och ett imponerande spel i luftrummet.

Blev matchbilden som ni hade tänkt er?
– Det blev som vi hade hoppats på. Jag trodde att Husqvarna skulle hota oss mer i djupled, men dom spelade mycket på sina forwards. Vi har förberett oss i veckan på duellspelet, men också vad vi ska göra med bollen när vi vinner den. Vi fokuserade på att komma runt på kanterna idag, och det gjorde både Robin Östlind och Emmaunel Dogbe väldigt bra.

Två raka segrar, två hållna nollor, vad är det som fungerar bra just nu?
– Vi spelar bra positionsspel i försvaret, det gör det svårt för motstånderna att öppna upp oss. Vi vågar stå upp och spelarna känner trygghet med Lucas bakom sig. Just idag var vi väldigt starka i egna straffområdet. Det var en klassisk mittbacksinsats av Persson och Niklasson. Nu ska vi njuta idag, sen blir det fokus på nästa match. Självförtroende är viktigt och nu växer tuppkammen, men det gäller att visa ödmjukhet, annars åker vi ner ett par pinnhål direkt. Vi är väldigt glada över att ha konkurrens på många av platserna. Ingen kan vara säker på sin plats utan hårt jobb. Vi bytte tre spelare i startelvan inför idag, det gör att vi kan hålla oss fräscha också.

Nästa lördag väntar hemmamatch mot IS Halmia för Oskarshamns AIK. Klockan 15:00 är det dags för avspark.

Foto: Henrik Berglind
Fler bilder: http://www.vapenvallen.se/a-lag-herr/2015-04-19-husqvarna-ff-oskarshamns-aik-0-1/